Stel cookie voorkeur in

Buitenlesdag

22-09-2020

Tijdens de buitenlesdag worden sommige lessen – zoals de naam al zegt – niet binnen, maar buiten gegeven. Één van de scholen die dinsdag aan die actie meedeed, was Kindcentrum Het Stadshart.

Terwijl groep 8 van kindcentrum Het Stadshart - het voormalige Bossche Broek Centrum - nog bezig is met de laatste opdrachten, stuift een andere groep naar buiten. Het is op deze dinsdag een gezellige chaos bij de basisschool die meedoet aan de buitenlesdag, een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie.

Dat geldt ook zeker voor de kinderen van groep 5, die buiten op het Kerkplein rekenopdrachten uitvoeren, onder leiding van juffrouw Susanne Spee. Zij ziet het nut wel van zo’n buitenles.

 “Het is leuk, want je doet meerdere dingen in één les. Ze werken samen, ze moeten goed luisteren naar wat de bedoeling is en ze leren van en met elkaar keer-sommen. Ik denk dat ik dit wel vaker ga doen.”

En dat hoort de 8-jarige Uma Fassbender graag: “Ik was er heel actief door geworden, dus nu kan ik lekker heel actief verder leren. Het was heel leerzaam.”

Leeftijds- en klasgenoot Simon Dirks vult aan: “Ik vond het heel leuk, want je mocht lekker rondrennen. En het was buiten, het zonlicht scheen soms op je. Het was gewoon veel fijner. Je leert er veel meer van dan binnen.”

Na zo’n twintig minuten roept Spee de kinderen weer bij elkaar om naar binnen te gaan. Alle groepen doen op deze dag mee aan de buitenlesdag. Kortom: het zou nog lang rumoerig blijven op en rondom Het Stadshart.

Klik hier voor het filmpje:

Dtv Nieuws - Buitenlesdag op KC Het Stadshart: ‘Je leert er veel meer van dan binnen’